
تست کمپرسور کولر گازی اسپلیت
کمپرسور يا موتور در هر دستگاهي مانند قلب تپنده آن سيستم عمل ميکند و يکي از حياتيترين قطعات آن محسوب ميشود. دستگاههاي تهويه مطبوع هم از اين قاعده مستثني نيستند در اين آموزش قصد داريم به نحوه تست کمپرسور و تعميرات تخصصي کولر گازي بپردازيم.
ممکن است براي شما سؤال پيشآمده باشد که چه موقع کمپرسور احتياج به تست کردن و تعويض کردن دارد؟
به دليل اينکه کمپرسور کولر گازي تقريباً غيرقابل تعمير است و يک قطعه تعويضي ميباشد هزينه تعويض و خريد آن نسبتاً بالا است يک تعميرکار بايد از معيوب بودن کمپرسور مطمئن شود تا علاوه بر مشکلات تعويض اين قطعه هزينه زيادي نيز به مشتري تحميل نگردد پس هميشه پيشنهاد ميشود براي تعمير کولر گازي از متخصصترين افراد استفاده کنيد.
وقتي شما با کولر گازي مواجه ميشويد که يکي از مشکلات زير را دارد احتمال کمپرسور آن معيوب بوده و نياز به چک کردن و تعويض دارد.
-
زماني که کولر گازي را روشن ميکنيم فن داخلي کارکرده ولي بهمحض وارد شدن کمپرسور به مدار فيوز محل عمل ميکند (فيوز ميپرد)
-
فن بيروني روشنشده ولي کمپرسور روشن نميشود.
-
از ميزان گاز کولر گازي و محل نصب آن (که مثلاً يک کولر گازي 12 هزار براي يک ساختمان 100 متري نصب نشده باشد) مطمئن هستيد ولي کولر گازي سرماي کافي را ندارد.
در صورت بروز چنين مشکلاتي بايد قبل از تست کمپرسور قطعات سر راه کمپرسور تست شود و درنهايت اقدام به تست و تعويض کمپرسور کنيد.
-
يکي از اصوليترين روشها اين است که شما تست کنيد آيا برق به ترمينال کندانسور ميرسد؟
-
اگر برق به آنجا ميرسد مرحله بعد نوبت به تست کنتاکتور است بايد تست کنيد کنتاکتور عمل ميکند و جريان به خازن منتقل ميشود؟
-
و درنهايت بايد خازن را تست کرده و مطمئن شد که خازن سالم و جريان کامل را به کمپرسور منتقل ميکند.
اگر از تمام مراحل بالا مطمئن شديدنوبت به تست کمپرسور ميرسد.
کمپرسور به سه روش قابل تست کردن است :
-
روش اول: تست سيمپيچ
-
روش دوم: تست صدا (hammering)
-
روش سوم: تست کارکرد يا فشار کمپرسور
روش اول: تست سيمپيچ
در اين قسمت سه مرحله براي تست وجود دارد. براي اطمينان حتما قبل از انجام مراحل تست فيوز اصلي را قطع کرده و از قطع جريان برق مطمئن شويد.
درپوش ترمينال کمپرسور را باز را برميداريم و از روغني نبودن سوکتهاي کمپرسور مطمئن شويد زيرا روغني شدن اين سوکتها مانع برقراري ترمينال و سوکت ميشود.اگر با اين کار مشکل برطرف نشد مرحله دوم را انجام ميدهيم.
مرحله بعد تست سيمپيچ است شما براي اين کار بايد يک اهمتر همراه داشته باشيد اهمتر را روي بوق (Buzzer) يا اهم قرار ميدهيم و کانکتورهاي کمپرسور (S,R,C) را دوبهدو باهم چک ميکنيم در اين حالت تمام کانکتورها بايد اصطلاحاً به هم راه داده) اهم داشته (يا بوق (Buzzer) داشته باشند پس اگر روي بوق تنظيمشده باشد شما بايد حتماً صداي بوق را بشنويد.
اگر شما صداي بوق را شنيديد پس مطمئناً سيمپيچ سالم است و شما بايد به روشهاي ديگر (روش دوم و سوم) کمپرسور را ازنظر مکانيکي تست نماييد ولي اگر شما صداي بوق را نشنيديد (يا کانکتورها به هم راه ندادند) شايد کمپرسور اورلود کرده و قطعه اورلود آن عمل کرده است شما بايد مطمئن شويد که مشکل از اورلود کمپرسور نيست که کانکتورهاي به هم راه نميدهند.
مرحله سوم تست اتصال بدنه است در تمام کمپرسورهاي بههيچعنوان نبايد کانکتورهاي کمپرسور به بدنه راه دهد يا بوق داشته باشد براي تست اين روش اهمتر را روي اهم يا بوق قرار ميدهيم. يکسره سيم اهمتر را به کانکتور و سر ديگر را به بدنه کمپرسور يا لوله رفت متصل ميکنيم اگر به آن راه داد يا بوق داشت نشاندهنده خرابي کمپرسور و سيمپيچ است ولي اگر راه نداد نوبت به مراحل بعد ميرسد.
براي ديدن روش دوم و سوم کليک نماييد:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
#کولرگازی_سامسونگ, #تست_کمپرسور_کولر-گازی, #تعمیرات_کولر_گازی , #سرویس_کولر_گازی, #تست_کمپرسور_کولر_گازی_اسپلیت, #تعمیرات_تخصصی_کولر_گازی, #سرویس_اسپلیت, #کولر_سامسونگ, #آموزش_تست_کمپرسور_کولر_گازی , #کولر_گازی_سامسونگ