VRF دستگاهی است دو تکه، سرمایشی و گرمایشی شامل: یونیت بیرونی خارج از ساختمان و یونیتهای داخل ساختمان که (فن کویل) متصل به آن است.
مهمترین مزیت VRF این است که متناسب با تغییر بار تهویه فضای داخل و بهصورت مستقل از سایر یونیتهای داخلی و با تغییر جریان مبرد (گاز فریون) میزان گرمایش و سرمایش را تغییر میدهد.
هر کاربر میتواند دمای محیط اطراف خود را در هر اتاق مطابق با نیازهای خود تنظیم کند و تمامی این یونیتهای داخلی به یونیت خارجی متصل میشوند.
فن کویلهای متصل به یونیت خارجی VRF با رطوبتگیری هوای ورودی به داخل ساختمان و نیز هوای در گردش درون ساختمان، رطوبت آنرا تنظیم میکنند و برای مناطق با رطوبت زیاد بسیار مناسب هستند. بدین ترتیب هر قسمت ساختمان، دما و رطوبت کنترل شده و مستقل خواهند داشت.
محاسبه هزینه برق مصرفی چندین فن کویل به یک یونیت خارجی در این سیستم بهصورت جداگانه انجام میشود و برای هر قسمت از ساختمان که قرار باشد هزینه مصرف برق جداگانه باشد با نصب یک یونیت خارجی و اتصال آن به فن کویلهای آن قسمت، مصرف انرژی جداگانه حساب میشود و هر فرد میتواند مصرف خود را مدیریت کند.
از دیگر مزایای VRF این است که سیستمهای VRF از کمپرسورهای مجهز به موتورهای سرعت متغیر استفاده میکنند که در بازه کاری 10 تا 100 درصد و مطابق با نیاز مصرف کننده کار میکنند و به شدت در مصرف برق صرفهجویی میشود.
تکنولوژی اینورتر منجر میشود که دقت کنترل دما افزایش یابد وبا خطای فقط یک درجه فارنهایت سیستم کار کند. با تغییرات دمایی داخل و خارج ساختمان، تکنولوژی اینورتر قدرت مصرفی سیستم را تغییر میدهد وسرعت دورانی کمپرسور را در بهینهترین حالت ممکن تنظیم میکند.
تستهای انجام شده نشان میدهد که این تکنولوژی مصرف انرژی برق کل سیستم تهویه را در طول سال 30 تا 40 درصد نسبت به کمپرسورهای دور ثابت کاهش میدهد.
سطح صدای کاری یونیت داخلی بدون کانال حدود 27A db و یونیت داخلی کانالی حدود 29A db است.
با توجه به سازندههای مختلف این مقدار اندکی کمتر یا بیشتر است. یونیتهای بیرونی هم بسیار کم صدا هستند و حتی این قابلیت را دارند که به طور مستقیم و با کمترین فاصله از یونیتهای داخلی مستقر شوند.VRF نسبت به دیگر دستگاههای تهویه هوا سطح صدای کمتری دارد.