داکت اسپلیت یکی از سیستم های سرمایشی و گرمایشی در دنیا محسوب میشود که همواره در ساختمان های اداری, تجاری, مسکونی, هتل ها و … مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم تهویه از یک یونیت داخلی (هواساز) و یک یونیت خارجی ( کندانسور) تشکیل شده که این دو یونیت با لوله های مسی به یکدیگر متصل میشوند.
عملکرد سرمایش این اسپلیت ها مانند کولر گازی ست اما گرمایش آنها توسط کویل آبگرم صورت میگیرد. در نوشته های پیشین به معرفی کلی داکت اسپلیت, مزایا و معایب آن پرداخته شد و هم اکنون در این بخش ساختمانچی قصد دارد شما را با عملکرد گرمایشی این سیستم آشنا نماید. آبگرم مورد نیاز برای کویل های داکت اسپلیت یا از طریق موتورخانه و یا از طریق پکیج دیواری تامین میشود.
عملکرد گرمایشی داکت اسپلیت به دو صورت انجام میگیرد. گرمایش این سیستم ها به نحوی ست که یک کویل آب گرم در کنار یونیت داخلی نصب میشود و آب گرم مورد نیاز برای این کویل یا از طریق پکیج و یا از طریق موتورخانه تامین میشود که در ادامه به توضیح این دو روش میپردازیم.
یونیت داخلی داکت اسپلیت مجهز به کویل های آب گرم است که هوا را با استفاده از فن از بین کویل ها عبور میدهد و هوای گرم مورد نیاز برای ساختمان را تامین میکند. آب گرمی که برای عملکرد گرمایشی این سیستم مورد نیاز است از موتورخانه فراهم میشود و توسط پمپ به کویل ها فرستاده میشود. در این سیستم نیازی به لوله کشی و رادیاتور در ساختمان نمیباشد زیرا فن ها با عبور دادن هوا از کنار کویل ها باعث گرم شدن آن شده و در نتیجه این هوا از طریق کانال ها در بخش های مختلف ساختمان توزیع شده و فضای آن را گرم میکند.
نصب و راه اندازی این سیستم آسان است.
امکان کنترل دما و رطوبت در هر قسمت از ساختمان در فصل تابستان وجود دارد و علاوه بر آن با نصب شیر سه راهه موتوری بر روی کویل آبگرم نیز میتوان دما را در زمستان کنترل نمود.
یونیت داخلی داکت اسپلیت به همراه کویل آبگرم داخل سقف کاذب نصب میشوند و فضای داخل ساختمان را اشغال نمیکنند.
تامین سرمایش و گرمایش هر واحد ساختمان به صورت مجزا صورت میگیرد.
این نوع داکت اسپلیت ها گزینه ای مناسب برای گرمایش ساختمان های مرتفع و بزرگ میباشند.
موتورخانه ای که آب گرم مورد نیاز کویل را فراهم میکند دارای ابعاد کمتری نسبت به موتورخانه دو فصلی میباشد.
سیستم رادیاتور و لوله کشی در اجرای این سیستم های تهویه حذف میشود.
سرعت گرمایش این سیستم تهویه در مقایسه با رادیاتور بالاتر است.
گرمایش این سیستم قوی بوده و حدود ۳۰ درصد در مصرف گاز صرفه جویی میشود.
مصرف انرژی برق این سیستم ها نسبت به کولرهای آبی بالاتر است.
هزینه تجهیزات اولیه این سیستم تهویه بالا میباشد.
نگهداری و تعمیر این سیستم ها باید توسط افراد متخصص و نمایندگی ها صورت گیرد.